Фото: https://istockphoto.com
У сезон полуниці, вдосталь наївшись цією чудовою і корисною ягодою, не забудьте приготувати десерти з нею. Наприклад, сорбет, який замінить звичайне морозиво або простий сирний тортик. Ще можна спекти полуничний пиріг.
А можна звернутися до класики, що не приїдається, і приготувати з полуницею популярний англійський десерт - трайфл.
«Trifle» перекладається з англійської як «дрібниця». Мабуть, тому, що технологія його приготування надзвичайно проста. До речі, якщо у вас немає під рукою потрібних інгредієнтів, то приготувати домашній полуничний трайфл також можна, замінивши маскарпоне або приготувавши його в домашніх умовах. Те ж саме і з печивом савоярді. приготуйте його самі або замініть сухим бісквітом.
Інгредієнти (з розрахунку на 2 порції):
- 150 г. свіжої полуниці
- 4 ч. л. рідкого полуничного джему чи сиропу
- 1-2 ст. цукрової пудри
- 80мл. вершків (33-35% жирності)
- 100 г. маскарпоне
- 4 палички печива савоярді або 50 г сухого бісквіту
Читай также: 3 удачных десерта с клубникой для летнего настроения
Спосіб приготування:
- Сливки з'єднайте з маскарпоне та цукровою пудрою. Збийте до м'яких піків.
- Полуницю вимийте, обсушіть і видаліть чашолистки. Відкладіть кілька ягід для прикраси, решту розріжте на 2-6 частин.
- Печиво або бісквіт наламайте великими шматочками.
- У склянку для подачі насипте 1-2 столові ложки бісквіту або печива.
- Полийте зверху однією чайною ложкою полуничного джему чи сиропу.
- Викладіть поверх шар полуниці.
- Поверх полуниці викладіть 1/4 частину крему з маскарпоне.
- На крем викладіть шматочки бісквіту. Полийте бісквіт сиропом.
- Поверх сиропу покладіть шар ягід.
- На ягоди викладіть 1/4 частину крему. Прикрасьте десерт ягодами.
- Так само зберіть другий десерт.
Смачного!