І буде Великдень, готуймося! ТОП-20 рецептів пасок від Food&mood

На Великдень звичайно ж, центральне місце на святковому столі займуть паски. Ми подбали, щоб ви не втрачали дорогоцінний час у пошуках потрібного рецепту і зібрали для вас в єдиній добірці найцікавіші рецепти сирних пасок і пасок з тіста.

Сирні паски

1. Класичная сирна паска

Фото: www.istockphoto.com

Світле Христове Воскресіння потрібно зустрічати весело, в колі сім’ї та за багатим святковим столом. Традиційними обов’язковими стравами є паски, зокрема сирної, що готується з якісних продуктів

2. Паска з горіхами та сухофруктами від Тіни Кароль

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Выпечка к Пасхе: рецепт печенья "Яичница"

Цей зірковий рецепт унікальний тим, що дістався їй від мами і співачка особисто готує паску по ньому. В основі паски від Тіни Кароль класичний рецепт цієї страви, який в її родині трохи змінили, включивши в інгредієнти горіхи і сухофрукти.

3. Макова паска з апельсинами

Фото: www.istockphoto.com

Ще зовсім трохи і ми забудемо про апельсини аж до наступної зими. Так чому б не включити їх в рецепт пасочки? Тим більше, дієтичної, яка готується без цукру, з апельсиновими цукатами, апельсиновим джемом і прикрашається часточками апельсина - дуже ошатна і святкова! Саме така сирно-макова паска "Апельсинове чудо" .

4. Паска з родзинками та мармеладом від Руслани Писанки

Фото: www.istockphoto.com

Хоча українська актриса і телеведуча Руслана Писанка воліє солодощі з натуральних продуктів, але на Великдень порушує свої правила і готує щедру творожну паску - [link_local link_article_id="973780"]]з родзинками і мармеладом[[/link_local]], смачну і ошатну.

5. Фісташкова паска

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Рецепт к Пасхе: брауни в яичной скорлупе

Рецепт фісташкової паски - простий і оригінальний. І таке пасхальне блюдо не тільки прикрасить святковий стіл, а й буде корисним, адже фісташки можуть похвалитися надзвичайними властивостями, здатними зцілити людину, зробити її імунітет міцніше, а життя - довше.

6. Заварна паска

Фото: www.istockphoto.com

Основною відмінністю заварної паски є термічна обробка інгредієнтів: всі її складові змішуються і підігріваються до стану утворення однорідної сирної маси. Завдяки цьому, паска за структурою стає більш гладкою, цілісною. Від такої не залишиться ані крихти!

7. Заварна шоколадна пасха з чорносливом

Фото: www.istockphoto.com

Ця паска з чорносливом відрізняється від безлічі інших аналогічних рецептів. По-перше, вона заварна, а по-друге - шоколадна. Адже багато хто звик бачити на великодньому столі пірамідку з сиру білого кольору. Яке ж буде здивування ваших гостей, коли вони знайдуть в центрі святкового столу ефектну шоколадну паску, смак якої підкреслює чорнослив, а вид - стружка з шоколаду.

8. Смугаста паска "Зебра"

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Вкусные идеи к Пасхе: итальянский хлеб-венок Casatiello Napolitano

Ніжна сирна текстура, легке приготування, вершково-шоколадний смак і надзвичайний зовнішній вигляд роблять смугасту паску одним з улюблених великодніх страв.

9. Паска з родзинками від Ольги Сумської (запечена)

Фото: www.istockphoto.com

Українська актриса кіно і театру Ольга Сумська та її чоловік Віталій Борисюк свято шанують великодні традиції. Так, випіканням пасок займається Віталій, майстерно роблячи це за допомогою хлібопічки. А Ольга з року в рік готує сирну паску за своїм фірмовим рецептом.

10. Паска на сгущеному молоці за смаком пломбіру

Фото: www.istockphoto.com

Простий набір продуктів, мінімум маніпуляцій по кухні і вже на наступний день ви дістанете з холодильника блюдо, яке буде головним на великодньому столі - сирну паску на згущеному молоці.. Її смак нагадує пломбір і напевно сподобається всім ласунам.

11. "Панська" паска

Фото: www.istockphoto.com

"Панська" паска - з ніжним вишуканим смаком, які їй надають кориця, мигдаль та родзинки. Назва, напевно, вказує на те, що десерт виходить не тривіальним, багатим за смаком. А готується "Панська" пасха досить просто.

12. Паска с горішками від Злати Огнєвич

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Как приготовить не просто паску, а целый пасхальный торт

Відома українська співачка Злата Огневич часто готує сирну паску особисто. Причому, готує це блюдо вона за маминим рецептом, та так, що "в руках крепатура потім" по її словам.

Паски з тіста (кулічи)

13. Класична паска

Фото: www.istockphoto.com

У вирії нових смаків та оригінальних рецептів важливо не забути про рецепт класичної пасхи. Адже оригінальність оригінальністю, а традиції наших пращурів дорогого коштують. І навепне хтось надасть перевагу саме традиційній випічці до великоднього столу.

14. Паска "Пьяні вишні"

Фото: www.istockphoto.com

Цей рецепт сподобається любителям вологої випічки. Готується він на основі сирного тесту з додаванням вишень, маринованих в бренді. Така паска не буде лише "для галочки" стояти на святковому столі, вона розлетиться вся до останньої крихти.

15. Паска з шафраном і кардамоном

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Рецепт пасхального салата "Гнездо глухаря"

Ніжною і повітряною виходить паска з шафраном і кардамоном. І дуже ароматною! Адже кардамон і шафран не втрачають свої ароматичні властивості при сильних температурах і, остиглим, даруватимуть у випічці вам неймовірно тонкий пряний аромат.

16. Паска-краффін

Фото: www.istockphoto.com

Справжній діамант в добірці рецептів незвичайних пасок це паска-краффін. Паски-краффіни виходять дуже милими за зовнішнім виглядом, незвичайними і будуть як прикрасою святкового столу, так і приємним гостинцем.

17. Закарпатська паска від Алли Мазур

Фото: www.istockphoto.com

Виявляється, щоб приготувати справжню Закарпатську паску, коли ви замісили тісто, його потрібно накрити вишитим рушником (або білою серветкою) і покласти зверху гілку свяченої верби. А про те, які інгредієнти знадобляться для традиційної закарпатської паски і як правильно її приготувати, ми дізналися з рецепта від Алли Мазур.

18. "Мармурова" паска

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Крашанка, писанка, крапанка, драпанка: разбираемся в видах пасхальных яиц

Прості продукти, нехитре і швидке приготування - і перед вами на світле свято Великодня незвичайна "Мармурова" паска. Вона двоколірова, з химерними переплетеннями в тісті. Така паска називається «Мармуровою», так як її малюнок нагадує візерунок на мармурі.

19. Паска без лактози та глютену

Фото: www.istockphoto.com

Паски немислимі без масла, яєць, цукру, молока. Як же бути тим, хто не може вживати ці продукти через непереносимості таких інгредієнтів або ж просто хоче дотримуватися дієтичного харчування і в такий гостинна свято, як Великдень? Звичайно ж - пекти паску з відповідною заміною продуктів.

20. Паска "Пташине гніздо"

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Салат "Пасхальное яйцо": пошаговый рецепт приготовления

Пропонуємо вам відставити убік цукрову пудру і покупні цукрові фігурки. Зверніть увагу на цю цікаву подачу паски - імітацію пташиного гнізда. Дуже символічний цей весняний і добрий образ. До того ж, паска "Пташине гніздо" виходить ще й дуже смачною. 

Смачної Пасхи!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK